200x-martijn-hoffman

Review Martijn Hoffman: cursist
Ik ben bij Paul Vermeulen van EWE Meubelmakersstudio terecht gekomen omdat ik graag een uitgebreide cursus wilde volgen in houtbewerking. Zelf ben ik best handig en heb een passie voor ontwerpen, maar had nog nooit gewerkt met de grotere houtbewerkingsmachines. Ik heb contact opgenomen met Paul en er ontstond meteen een goede klik. Ik heb met Paul een cursus samengesteld waarbij de meest voorkomende handelingen zoals het schaven, schuren en frezen worden uitgelegd, maar ik ook les krijg in het werken met de grotere houtbewerkingsmachines, zoals de formaatzaag en de vlak en vandiktebank.
Na de basis van houtbewerking te hebben besproken en het leren omgaan met gereedschap, waarbij veiligheid echt voorop staat, zijn we gestart met het maken van een bank uit massief hout. Gedurende de cursus legt Paul veel uit over verschillende technieken van het houtbewerken.
Ik raad iedereen aan een cursus houtbewerken te volgen, het geeft zoveel voldoening om iets te maken met je eigen handen. En als je een cursus gaat volgen dan raad ik ook iedereen aan om dit bij EWE Meubelmakersstudio te doen.
 Hier is ruimte voor eigen inbreng in de opbouw en snelheid van de cursus. Daarnaast voel je je bij Paul veilig en thuis. Ik heb voor mezelf gemerkt dat dit een van de grootste voorwaarde is om te beginnen met houtbewerken. Ook voor gevorderden is hier nog veel te leren. Paul heeft heel veel ervaring in het hout vak. De werkplaats is goed bereikbaar en top ingericht. Alle denkbare machines zijn aanwezig. EWE Meubelmakersstudio is echt een goede keus! MEUBELCURSUS OP MAAT

INTENSIEVE MEUBELCURSUS OP MAAT PRIMAIR:  Algemene Verordening Gegevensbescherming 2018, zie MEUBEL -werkwijze

Er is veel mogelijk met goede begeleiding en advies. Heb je een goed idee? Een kast, een bed, een tafel etc. Samen komen we tot de juiste materialen, een passend werkplan en bijpassend gebruik van gereedschappen.
Een goed gevoel, zelf gemaakt en nergens te koop. Daar gaan we voor!
Het is een intensieve begeleiding van 12 x 2,5 uur. Dagen en tijden in overleg. Maximaal 2 personen.
De kosten bedragen 900,- EUR p.p. (incl. 21% BTW) en inclusief oefenmateriaal.

Aan bod komen:
De formaatzaag, de bovenfrees, de lamellofrees en de vlak vandiktebank.
In deze cursus gebruiken we de machines en gaan we in op de Veiligheid en de mogelijkheden. Dit om een beter beeld te krijgen hoe het gereedschap te gebruiken bij het maken van een meubel.

CURSUS KLASSIEKE VAARDIGHEDEN: Algemene Verordening Gegevensbescherming 2018, zie MEUBEL -werkwijze
De groep bestaat uit maximaal 2 cursisten.
Het is een intensieve begeleiding van 4 x 2,5 uur. Dagen en tijden in overleg.
De kosten bedragen 300,- EUR  p.p. (incl. 21% BTW) en inclusief oefenmateriaal.

Er wordt een basis gelegd voor het werken met massief hout. Oude technieken komen aan de orde: zagen, schaven, steken, maar ook het slijpen en wetten van je beitels.

CURSUS ELEKTRISCHEHANDGEREEDSCHAPPEN: Algemene Verordening Gegevensbescherming 2018, zie MEUBEL -werkwijze
De groep bestaat uit maximaal 2 cursisten.
Het is een intensieve begeleiding van 4 x 2,5 uur. Dagen en tijden in overleg.
De kosten bedragen 300,- EUR p.p. (incl. 21% BTW) en inclusief oefenmateriaal.

Voor geïnteresseerden die veilig en effectief willen werken, op zoek zijn naar goede elektrische handgereedschappen of hobby/werk willen professionaliseren.

Waar:
De lessen (dagen in overleg) worden gegeven in de werkplaats:

EWE Meubelmakersstudio
Penningweg 100c
1507 DH ZAANDAM

Paul Vermeulen
Docent/Meubelmaker en Creatief ondernemer
Vanaf 1992 zelfstandig werkzaam als meubelmaker en ontwerper na het afronden van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam

 

Copyright© All photographs and text on this website. Kitty Weber, All rights reserved.